BIOGRAFIE

Na de opleiding Bouwkunde aan de HTS is Tom aan de Technische Universiteit Eindhoven afgestudeerd als architectonisch en stedenbouwkundig ontwerper. In 1975 ging hij aan de slag bij architect Gerard Wijnen. Vanaf 1979 werkten zij samen onder de naam Architectenbureau Wijnen en Senders, en vanaf 1985 onder de naam Architectenbureau De Twee Snoeken. Tot 2013 heeft hij samen met collega’s een groot aantal projecten gerealiseerd en daarmee heeft hij ook verschillende prijzen behaald.

In eerste instantie is Tom zelf begonnen met schilderen in olieverf. Rond 1985 is hij lessen gaan volgen in de techniek van het aquarelleren. Sinds eind jaren negentig is hij steeds meer met acryl gaan werken. Aanvankelijk waren de schilderijen hoofdzakelijk figuratief, maar met de jaren werden ze steeds meer abstract. Zoals in zijn architectuur was Tom ook in het schilderen steeds op zoek naar enkelvoudigheid met goede verhoudingen.

Vanaf medio jaren 1980 is Tom zich ook gaan bezighouden met kleinplastiek. Hij heeft verschillende penningen gemaakt, zowel vrij beeldend werk als penningen in opdracht. De evenwichtige maatverhoudingen van De Bossche School speelden in dit werk, net als in zijn architectuur, een belangrijke rol.

Na jarenlang als architect gedreven gewerkt te hebben aan gebouwen, met een nadruk op ruimtelijkheid met harmonische verhoudingen, overzichtelijkheid, oriëntatie en een logische functionaliteit, werd zijn drang om creatief bezig te zijn – voor een deel en geleidelijk – verplaatst van drie, naar hoofdzakelijk twee dimensies.

Tom is op 22 december 2022 overleden. Op deze website krijgt u een impressie van zijn werk.