Solo-expositie 'Structuur in beweging'

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 09:22

De expositie Structuur in beweging in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is sinds 10 juli compleet ingericht. Vanwege de coronarichtlijnen is een officiële opening helaas niet mogelijk, maar de deur staat open en de kunstwerken, in hoofdzaak recente schilderijen, van klein tot heel groot, beschilderde kistjes en penningen, zijn nu toch te zien tot 8 januari 2021!

Parelmoerschilderijen

Het reflecterende parelmoer is het resultaat van een bewuste zoektocht om begrippen als beweging, verandering en tijd in de schilderijen te integreren. Het is absoluut verrassend als u langs deze schilderijen loopt en u ziet dat steeds de kleur, het licht en de helderheid veranderen. Door deze bijzondere materiaalkeuze lijkt het wel of de doeken in beweging zijn. Daardoor blijft de verf leven in de aandachtige ogen van de toeschouwer. De kunstcommissie wil heel graag deze bijzondere schilderijen tonen aan al diegenen die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn. Dat deze parelmoer schilderijen weer wat glans, kleur en licht geven in het ziekenhuis.  

De schilderijen zijn harmonieuze composities en zij zijn een zoektocht naar verschillende structuren. In de vitrines zijn kleine schilderwerkjes en schilderingen op houten ‘kisten’ te zien. Daar liggen ook enkele bronzen penningen (handzame sculpturen). Veel schilderijen zijn gemaakt in metaaltinten en in acryl met parelmoer. Op het tafeltje bij de expositie liggen twee cahiers (2015 en 2018) met een overzicht van de kunstwerken. Deze cahiers mag u meenemen. Ook kunt u een reactie op deze expositie schrijven in het rode boekje dat op het tafeltje ligt.

Meer informatie op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.